Marte in Sagetator

A lupta intelept cu Marte in Sagetator

Pana pe 16 noiembrie 2012 Marte tranziteaza zodia Sagetatorului, un semn in care mica planeta rosie se va simti bine, avand in vedere elementul comun celor doua si anume, focul. Marte reprezinta impulsurile noastre, dorinta, actiunea, dar si modalitatea in care incepem ceva. Este o planeta de foc, ce inglobeaza principiile masculine de forta, sexualitate, instinct.

Caracteristici zodie

Sagetatorul face parte din triada semnelor de foc, avandu-l ca guvernator pe Marele Benefic al zodiacului: Jupiter. Cand vorbim despre caracteristicile aceastei zodii trebuie sa mentionam cateva sintagme cheie, cum ar fi: spiritul aventurier, optimismul, abundenta, uneori exces, dar si setea de cunoastere, filosofia si adevarul, studiile inalte, calatoriile, depasirea granitelor, extinderea orizontului.

Dinamica perioadei cu Marte in Sagetator

Marte in Sagetator si-a inceput tranzitul cu un careu la planeta Neptun, un aspect disonant ce poate aduce actiuni nejustificate, bazate pe principii nerealiste, din ratiuni inventate sau necinstite. Desi acest aspect planetar s-a incheiat, ceea ce a declansat in termeni de traire si simtire se poate constitui in argumente pentru justificarea actiunilor ulterioare, cand planeta Marte se va apropia tot mai mult de trigonul cu Uranus si opozitia cu Jupiter.

Cum mentionam mai sus, pe parcursul acestei perioade Marte va face o opozitie cu Jupiter, aflat in Gemeni. In astrologie, acest aspect este considerat ca fiind stresant, in sensul ca aduce provocari in a vedea realitatile ignorate, parti negate ale sinelui sau uitate din noi, aspecte ce vor fi oglindite in celalalt, dandu-ne posibilitatea de a le constientiza. Putem astfel vorbi despre o axa “eu-tu” ce se activeaza pe semnele Sagetator – Gemeni, scopul subtil al provocarilor fiind acela de ne a intelege mai bine pe noi insine prin intermediul celorlalti si de a ne accepta asa cum suntem.

Marte in Sagetator se poate comporta ca un justitiar agresiv ce va spune “Eu am dreptate, Eu stiu cel mai bine”, in timp ce Jupiter, din coltul opus, va expansiona exprimarea prin cuvinte, cu riscul de a vorbi mult si fara temei. Astfel, dilema axei se poate exprima prin: vorbarie goala vs. intelepciune, acţiuni în spiritul propriului adevar vs. opinia publica.

Pe de alta parte, aceste aspecte pot aduce mult entuziasm, optimism, dar şi înflăcărare, exces de zel, interes pentru aventuri si calatorii in afara tarii. Trigonul lui Marte in Sagetator cu Uranus in Berbec impulsioneaza explorarea necunoscutului, curajul de a face lucruri nebunesti, nonconformiste, poate uneori negandite, initiativa de a pleca in strainatate, de a vizita locuri ciudate, de a incepe acele lucruri care tin de depasirea propriilor granite şi de extinderea orizontului.

Influenta perioadei asupra zodiilor

In perioada cu Marte in Sagetator, semnele de foc sau cei care au un marcaj semnificativ in astrograma natala pe semnele Berbec, Leu şi Sagetator se vor putea bucura de acest tranzit, in sensul ca vor avea posibilitatea sa acceseze mai usor acele resurse interioare ce tin de creatie, expresie de sine, inspiratie, talent si armonie. Chiar şi Balantele si Varsatorii pot beneficia de tranzitul lui Marte, ivindu-se pentru acestia oportunitati de a actiona armonios in sensul pe care si-l doresc.

Pentru Pesti, Gemeni si Fecioare, aspectul se poate simti mai tensionat, insa efortul depus in a depasi obstacolele poate aduce transformare şi evolutie. Astfel, pentru nativii acestor zodii este recomandat sa isi controleze impulsurile, sa nu actioneze necumpatat si sa-si canalizeze frustrarile catre ceva constructiv.

Indiferent de modul concret in care se resimt toate aceste influente, este importanta pastrarea echilibrului intre forta, curaj, entuziasm debordant si intelepciunea de a sti momentul oportun pentru fiecare actiune. Astfel, pentru a intelege mai bine impactul tranzitelor sau influenta lui Marte in Sagetator in viata fiecaruia, este recomandata o analiza a acestora pe propria harta natala, analiza ce poate dezvalui si modalitatile prin care resursele personale pot fi accesate.

Monica

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

What is 6 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: