Astrele și menirea mea

Aşa cum fiecare ţară are un ghid turistic care, cunoscând foarte bine potenţialul zonei, poate să indice vizitatorilor traseele cele mai valoroase, obiectivele cele mai importante, istoria sau beneficiile unor aşezăminte, fără să constrângă cu nimic libertatea şi alegerea turiştilor, tot astfel un astrolog poate să reprezinte o sursă de informaţii şi hărţi cu ajutorul cărora clientul doreşte să se aventureze în realizarea cunoaşterii de sine şi începerii procesului de dezvoltare personală.

Astrologia se bazează pe corespondenţa ciclurilor cosmice cu cele de la nivelul individual. Astfel încât, astrologia nu poate fi separată de legile universale, iar una dintre ele este cea conform căreia: “Ceea ce este sus este şi ceea ce este jos”. Astrograma natală reprezintă harta pe care o vom urma toată viaţă, indiferent că suntem sau nu conştienţi de acest lucru. Iar astrologia este mult, mult mai mult decât zodia în care ne-am născut.

În spatele astrogramei natale se află răspunsuri la întrebări precum: “Care este menirea mea?”, “Care este destinul meu?” Răspunsurile sunt date de Nodurile lunare din astrograma natală: Nodul Nord şi Nodul Sud reprezintă tranziţia sufletului din trecut în viitor, spre îndeplinirea propriului destin. Nodul Nord reprezintă acele noi experienţe de viaţă care ne îndrumă spre îndeplinirea menirii noastre. Nodul Nord în astrogramă indică sensul vieţii noastre, destinul, menirea pe care trebuie să o atingem, indicând ce trebuie să învăţăm în această viaţă pentru a evolua. Semnul şi casa în care se află Nodul Nord în astrograma natală indică cum şi în ce sector de viaţă vrea sufletul nostru să se dezvolte. Reflectă punctul de creştere, direcţia care ne va aduce fericire şi satisfacţie.

În următoarele rânduri voi puncta câteva idei despre simbolul Nodului Nord în fiecare semn. Fiecare dintre noi avem trasat în astrograma natală acest simbol, reprezentând o cale spre împlinire și evoluție. Dacă nu știi unde se află Nodul Nord în astrograma ta natală, poți afla informații prețioase în cadrul unei consultații astrologice personalizate.

1. Nodul Nord în Berbec

Cu Nodul Nord în Berbec trebuie să înveţi să fii independent, să ai încredere în propriile forţe, curaj şi spirit de iniţiativa. Guvernatorul Berbecului, Marte, te îndeamnă să fii iniţiator, pionier, deschizător de drumuri. Dezvoltă-ţi abilităţi de lider, mergi cu încredere pe drumul tău şi alţii te vor urma! Sportul individual este cea mai bună metodă de a scoate la suprafaţă energiile proprii.

2. Nodul Nord în Taur

Nodul Nord în Taur indică faptul că trebuie să îţi descoperi propria valoare şi să îţi stabileşti propriul sistem de valori. Stabilitatea, siguranţa, loialitatea, dar şi bucuria simţurilor, senzualitatea, planul material fac parte din energia Nodului Nord în Taur, ceea ce înseamnă că trebuie să le experimentezi pentru a le înţelege valoarea.

3. Nodul Nord în Gemeni

Cu Nodul Nord în Gemeni te sfătuim să îţi cultivi talentul literar, să scrii într-un jurnal, să scrii articole, pe un blog sau să te implici în activităţi care presupun tranzacţii, vehicularea de informaţii. Energia aerului presupune să îţi dezvolţi capacităţile mentale, să înveţi să fii detaşat, uşor adaptabil, flexibil şi deschis ideilor noi.

4. Nodul Nord în Rac

Nodul Nord în Rac este guvernat de Lună, ceea ce înseamnă că trebuie să înveţi să intri în contact cu propriile emoții si să le exprimi. Latura maternă – cea de a hrăni fizic, afectiv, emoţional, de a-i proteja pe ceilalţi – trebuie cultivată în această existenţă. Familia şi valorile trecutului sunt cele pe care te poţi sprijini pentru a-ţi îndeplini scopurile în viaţă.

5. Nodul Nord în Leu

Cu Nodul Nord în Leu, este important să îţi exprimi calităţile solare: propria voinţă, puterea de a crea, căldură sufletească, generozitatea. Este recomandat să ieşi în lumina reflectoarelor, să îţi asumi rol de lider, mai ales că înţelegi instinctiv care este dinamica unui grup. Învaţă să te exprimi conform dorinţelor pe care le ai, aşa cum îţi dictează inima.

6. Nodul Nord în Fecioară

Cu Nodul Nord în Fecioară, te sfătuim să fii util celorlalţi, mai ales în domeniul sănătăţii. Este recomandat să îţi dezvolţi simţul practic, să stabileşti graniţe clare şi să fii atent la detaliile de zi cu zi. Acordă importanță sănătăţii tale şi stabileşte-ţi nişte repere concrete pentru a te ancora în realitate: liste de sarcini, obiective clare plasate în timp şi spaţiu.

7. Nodul Nord în Balanţă

Cu Nodul Nord în Balanţă, într-un semn guvernat de Venus, va trebui să asimilezi în a doua parte a vieţii lecţia eleganţei şi a diplomaţiei, devenind o persoană foarte sociabilă şi tolerantă. Graţia şi rafinamentul îţi vor aduce o mulţime de beneficii şi aprecieri din partea celorlalţi. Interesele tale trebuie să fie direcţionate spre dans, viaţă mondenă, artă, petreceri, modă, frumuseţe. Căsătoria este unul din scopurile de bază ale Nodului Nord în Balanţă, destinul tău semnalând o nevoie puternică de uniune prin căsătorie sau asociere.

8. Nodul Nord în Scorpion

Nodul Nord în Scorpion este guvernat de planeta Marte, respectiv Pluto, aspect care indică necesitatea de a avea curajul de a ieşi din zona de confort, de a lua acţiune şi a lupta cu intensitate pentru ceea ce îţi doreşti. Destinul tău este să te transformi, să descoperi în tine puteri latente, regenerative. Vei investiga şi vei descoperi mistere ascunse, îţi vei dezvolta un nas fin de psiholog.

9. Nodul Nord în Săgetător

Destinul tău este să te eliberezi din prea multă logică şi să cauţi calea spre filosofie, doar aşa vei găsi un echilibru în interior care îţi va îmbogăţi viaţa. Îţi este recomandat să îţi ghidezi alegerile prin viaţă pe baza acestui principiu călăuzitor al adevărului. Lasă ideile să germineze, să crească şi să aducă roade ale cunoaşterii înalte. Lasă-te condus de mentori pe drumul cunoaşterii! Începe aventură cunoaşterii şi extinde-ţi orizontul înţelepciunii! Călătoreşte!

10. Nodul Nord în Capricorn

Nodul Nord în Capricorn este guvernat de planeta Saturn, guvernator care indică necesitatea de a-ţi asuma responsabilitatea pentru a-ţi construi o carieră, dând dovadă de seriozitate şi spirit practic, muncă şi autodisciplină. Destinul tău este să atingi o poziţie înaltă în plan social, făcând paşi rari şi siguri în direcţia planurilor tale. Trebuie să îţi dezvolţi noi talente, devenind un bun strateg, ambiţios, practic, pragmatic, responsabil.

11. Nodul Nord în Vărsător

Nodul Nord în Vărsător este guvernat de planeta Uranus, aspectul indicând faptul că drumul tău de evoluţie ţine de tot ceea ce este diferit, neconvenţional. Acţiunile umanitare fac parte din destinul tău, sufletul tău dorindu-şi o schimbare a lumii în care trăieşte, căutând să o facă mereu mai bună. Destinul tău este să găseşti calea spre independenţă, Vărsătorul fiind tiparul omului liber. Spiritul de echipă, colaborarea, networkingul, implicarea într-o cauză umanitară fac parte din calea ta de evoluţie.

12. Nodul Nord în Peşti

Nodul Nord în Peşti este guvernat de planeta Neptun, aspect care indică necesitatea de a îmbrăţişa imaginaţia, intuiţia, credinţa. Ţi se vor deschide noi orizonturi cu ajutorul credinţei. Vei atinge liniştea şi echilibrul interior prin meditaţie, credinţă, rugăciune. Este indicat să îmbrăţişezi creativitatea, imaginaţia, intuiţia, credinţa în univers, abandonul.

Întoarcerea Nodurilor are loc la fiecare aproximativ 18 ani, astfel încât viaţa noastră poate capăta noi turnuri în jurul vârstei de 18, 37 sau 56 ani. Aspectele din astrograma natală conectate cu Nodul Nord indică acele situaţii, conjuncturi sau trăsături care ne ajută sau ne frânează evoluţia noastră. Nodul Nord posedă o forţă extrem de mare care are un singur scop: evoluţia!

„Dacă îți urmezi steaua, nu poți greși destinația” spunea Dante Alighieri, idee cu care noi suntem întru totul de acord. Astfel încât, te invităm în Iași în cadrul workshopului Puterea destinului meu, un workshop interactiv și plin de informații personalizate legate de menirea ta prin viață.

Tot ce rămâne de făcut este să respectăm ritmul universului şi să trăim plenitudinea fericirii că fiind un efect natural al propriilor alegeri. Porneşte în acest periplu fascinant al cunoaşterii de sine şi aminteşte-ţi că astrologia a fost dintotdeauna un sfetnic bun. Şi nu uită, astrele predispun, dar tu eşti cel care dispune!