Despre Astrologie

Cuvantul “astrologie” provine de la cuvintele de origine greaca “astron”, insemnand stele si “logos”, insemnand cuvant. Prin astrologie aflam despre influenta corpurilor ceresti asupra Pamantului si cum este transpusa in simboluri aceasta dependenta sublima intre microcosmos si macrocosmos.

Astrologia este o arta veche de mai bine de 4500 ani. Civilizatiile din trecut au inteles influenta corpurilor ceresti asupra vietii pe Pamant si astfel, astrologia a luat fiinta. La inceput astrologia si astronomia erau una si aceeasi, ambele studiind miscarile Soarelui si a planetelor din galaxia noastra. Aceste preocupari faceau  parte din Cele 7 Arte Libere ale perioadei. Regii angajau astrologi la curte, pentru a se consulta cu ei atunci cand trebuiau sa analizeze o decizie importanta, ca pornirea unui razboi sau prezicerea unei invazii. Dovedindu-si in timp utilitatea practica, imediat aceasta arta a inceput sa fie folosita de oamenii importanti din fiecare epoca. Hipocrate, Platon, Galileo Galilei, Carl Jung, Freud, Nancy Reagan, Walt Disney, J.P. Morgan si multe alte personalitati au cautat raspunsuri in astrologie.

Din cele mai indepartate timpuri, oamenii pasionati de miscarile corpurilor ceresti, au observat ca exista o legatura intre miscarile planetelor si anumite evenimente aici, pe Pamant. Treptat au inceput sa gaseasca tot mai multe corespondente intre temperamentele mai multor persoane nascute intr-o anumite perioada a anului. Aceste trasaturi observate in timp au fost codificate ulterior in astrologie. Altfel spus, prin astrologie putem intelege arta interpretarii efectului energiei care ajunge la noi de la diferite planete si corpuri de pe cer prin intermediul luminii solare. Horoscopul este reprezentat de cele 12 semne zodiacale. Acestea reprezinta denumirea constelatiilor prin care Soarele trece intr-o perioada de 365 de zile. In realitate reprezinta traseul Pamantului in jurul Soarelui.

Prima etapa consta in a face harta cerului in momentul nasterii unei persoane, a unei companii sau a unui eveniment. Harta cerului e compusa din pozitia  matematica a Soarelui si a planetelor din sistemul nostru solar in raport cu Pamantul. Aceasta harta poarta numele de astrograma. Aceasta etapa este extrem de importanta deoarece in functie de exactitatea acestei astrograme natale depinde in mare masura calitatea informatiilor ce urmeaza a fi interpretate.

A doua etapa consta in a interpreta si a intelege cum influenteaza energia corpurilor ceresti viata pe Pamant, la toate nivelele. Prin observare si testare in mii de ani s-au notat  influentele subtile ale Soarelui si ale celorlalte corpuri ceresti asupra vietii. Influentele energetice care existau in eter la momentul nasterii noastre contureaza o predispozitie catre un anumit tip de personalitate, psihic, emotii. Aceste  predispozitii ne coloreaza vitrina prin care vom observa, analiza si intelege mai tarziu viata. Educatia, familia, mediul social reprezinta terenul unde energiile noastre se vor materializa mai tarziu in convingeri, obiceiuri, credinte si aspiratii personale. De calitatea informatiilor primite depinde intr-un final calitatea vietii pe care o ducem, dar mai important de atat  este modul in care stim sa “digeram” acele informatii si cum “alegem” sa folosim lucrurile invatate.

Aici intervine rolul astrologului care, folosindu-se de astrologie, descopera precum un fin detectiv potentialul latent din viata unui om, merge pe firul evolutiv si observa cum s-au concretizat energiile de la nastere pana in prezent, identifica cat mai exact prin ce „vitrina” vede viata clientul, intelege alegerile facute si consecintele acestora. In momentul in care astrograma a fost inteleasa si confirmata, urmeaza rolul de mesager, care detasat si impartial comunica pe limbajul inteles de client ce predispozitii are din nastere, spre anumite calitati si defecte, emotii si ganduri.

In urma solicitarii, astrologul devine un ghid care incearca prin cunostintele sale sa ofere sprijin si sa construiasca strategii care sa fie indicatoare si harti pentru noile alegeri pe care clientul singur trebuie sa le faca daca doreste sa schimbe, sa modifice sau sa accepte un drum spre dezvoltare personala constienta.