Dezvoltare personala prin consiliere astrologica

„Se spune ca suma viciilor este constanta. Eu consider ca si suma calitatilor este constanta. Si dupa aceasta completare, grupez cele doua intr-o singura categorie: potential uman.  Defectele sau insusirile pozitive au la baza un potential energetic pe care noi il directionam constient sau inconstient intr-o directie sau alta. Acest potential eu cred ca este constant. Defectele, ca si calitatile sunt doar efecte ale unor alegeri, credinte sau educatii. Ele pot fi oricand modificate si transformate atat timp cat intelegem cauza initiala. Zicem ca potentialul unei zile e de 24 de ore. Acesta este constant si ciclic. Dar ceea ce decidem sa facem in cele 24 de ore, constant si ciclic devine mai tarziu un obicei care in timp va deveni parte din personalitatea noastra. Nu putem schimba cele 24 de ore, dar putem sa schimbam alegerile pe care le facem, modificand astfel obisnuintele pe care le avem, transformandu-ne intr-un final viata. Astrologia mi-a oferit ocazia sa inteleg psihologia naturii umane si predispozitiile pe care nu le putem evita, oferind informatii exacte si precise asupra  potentialul de care vorbeam mai sus. Tot ce ramane de facut e sa respectam ritmul universului si sa traim bucuria, fericirea, sanatatea, curajul, prosperitatea, iubirea, increderea, respectul si compasiunea, ca fiind efecte naturale ale propriilor alegeri din trecut. Astrele predispun, dar omul singur dispune…”

Prin dezvoltare personala intelegem procesul de schimbare, transformare si educare a propriei personalitati, in vederea imbunatatirii stilului de viata si a modului in care experimentam lumea inconjuratoare. Fiecare persoana isi construieste propria realitate. In functie de educatie, familie, copilarie, modele personale, mediul in care traieste, experientele cu care a intrat in contact, fiecare om trece informatia printr-un filtru personal de analiza, fapt ce duce la conturarea propriei realitati. Ulterior, aceasta realitate este confirmata in viata de zi cu zi de propriile convingeri pe care le avem, de oameni asemanatori noua,  luand astfel nastere obisnuita si asteptarile pe care le avem de la viata.

Cat timp aceste obisnuinte sau asteptari ne fac bine, ne multumesc, ne ofera satisfactie interioara, ne ofera crestere, sanatate, prosperitate, optimism si ne hranesc cu un sentiment de bine, de implinire, trebuie doar sa invatam cum sa le conservam. Dar cand obisnuitele si tiparele in care traim produc suferinta, deziluzie, neimplinire, amaraciune, durere, disconfort, trebuie sa intelegem ca ele pot fi schimbate, transformate printr-un proces de constientizare in lucruri benefice noua. Aceasta alchimizare din elemente care nu ne sunt folositoare in stari si situatii ce ne produc multumire se realizeaza in cele mai multe cazuri cu ajutorul unui ghid, a unui model.

Asa cum fiecare tara are un ghid turistic care, cunoscand foarte bine potentialul zonei, poate sa indice vizitatorilor traseele cele mai valoroase, obiectivele cele mai importante, istoria sau beneficiile unor asezaminte, fara sa constranga cu nimic libertatea si alegerea turistilor, tot astfel un astrolog poate sa reprezinte sursa de informatii si harti cu ajutorul carora clientul doreste sa se aventureze in realizarea cunoasterii si inceperii procesului de dezvoltare personala.

Fiecare persoana pe care o intalnim in viata noastra, ne este pentru moment, constient sau nu, un mic ghid. Ghid in propria sa lume. Impartasindu-ne propria realitate, propriile credinte, fiecare persoana ne pune la dispozitie noi informatii ce pot completa cultura personala despre viata. Unele modele pot fi benefice, altele nu. Important este sa stim cum sa selectam informatiile primite pentru a ne construi viata pe care ne-o dorim. Prin dezvoltare personala incercam sa cautam mereu noi standarde de intelegere a lucrurilor, sa cultivam noi calitati si noi obiceiuri sanatoase care sa ne sprijine in realizarea obiectivelor propuse.

Folosind intr-un mod  practic  astrologia, consilierii Astrum construiesc strategii in sedintele de consiliere astrologica. Astfel, fiecare client are posibilitatea sa se cunoasca mai bine, sa se inteleaga si sa-si dezvolte metode concrete care sa il ajute sa obtina ceea ce isi doreste de la viata.

“Cosmosul este un urias organism viu din care facem parte. Soarele este marea inima ale carei impulsuri strabat arterele noastre minuscule. Luna este imensul sistem nervos care ne face sa ne cutremuram intotdeuna. Cine poate sti care sunt efectele lui Venus sau Saturn asupra noastra? Dar toate acestea reprezinta la un loc o forta vitala majora care ne strabate tot timpul.” D. H. Lawrence