Saturn in Scorpion

“Ce nu te omoara, te face mai puternic.” – Saturn in Scorpion

Planeta Saturn a intrat in semnul Scorpion pe data de 5 octombrie 2012 si il vom gasi aici pana pe 18 septembrie 2015. Saturn in Scorpion indica o perioada de aprofundare, cautare, transformare, distrugere si reconstructie a personalitatii. Lucrurile din viata noastra se schimba, prioritatile trec de la planul social la cel intim. Daca pana acum eram interesati de relatia de cuplu, de armonia relatiilor sociale, de aparentele exterioare, de frumos si arta, acum focusul se muta pe profunzime si intelegerea mecanismelor care stau in spatele scenei. In perioada cu Saturn in Scorpion, in locul calmului si echilibrului social vom cauta tensiunea momentului si substanta din oameni. Finantele proprii, sexualitatea, psihologia, viata si moartea, dorintele si fricile care stau ascunse in subconstient vor fi pe ordinea de zi. Cortina cade si acum vedem adevaratii actori din spatele mastilor.

Cu Saturn in Scorpion ne vom simti vulnerabili, dar tocmai pentru a putea la finalul perioadei sa devenim puternici. Ne vom simti fara control, dar tocmai pentru a invata cum sa preluam controlul asupra vietii noastre. Neincrederea in propria sexualitate ne impinge sa ne exploram limitele, sa ne maturizam perceptiile si in final sa distrugem tot ce consideram ca este fals. Banii si mediul financiar ne controleaza si ne fac sa ne simtim vulnerabili, tocmai din acest motiv trebuie sa invatam cum sa conservam ceea ce avem si cum sa eliminam tot ce nu mai este folositor. Vor iesi la lumina fricile subconstiente, limitarile, tot ce incercam sa tinem ascuns,  pentru a fi trait, asimilitat si dupa transformat. In perioada cu Saturn in Scorpion, metaforic vorbind, vom fi pusi fata in fata cu proprii demoni si cineva trebuie sa “moara”.

Caracteristici zodie – Saturn in Scorpion

Semnul Scorpion reprezinta al 8-lea element zodiacal. Planeta guvernatoare este Marte, octava superioara fiind Pluto. Semn de apa, fix, guverneaza organele de reproducere si cele de eliminare. Tocmai la acest nivel se face alchimia intre distrugerea elementelor ingerate si transformarea lor in surse vitale pentru a ne mentine in viata, iar eliminarea toxinelor este esentiala pentru a putea relua ciclul. La nivel inconstient, instinctul de reproducere are ca scop continuitatea speciei. Aici actul sexual e primar si constituie o nevoie ce asigura un sentiment de control si intensitate. La nivelul superior aceste instincte sunt sublimate si transformate intr-un autocontrol exercitat asupra simturilor.

In ceea ce priveste energia Scorpionului in vietile noastre, a da totul intr-o directie nu este o optiune, ci o necesitate! Aceste predispozitii sunt responsabile cu instinctele de supravetuire prin transformare. Curajul si ambitia sau frica si abandonul tind sa apara doar atunci cand ne simtim incoltiti si nu prea avem cale de intoarcere. La nivel de personalitate predispune spre pasiune, ocultism, profunzime, cercetare, obsesii, dorinta de control si manipulare. Sub aceste aspecte se pot naste oameni puternici, luptatori curajosi precum vechii gladiatori, psihologi, persoane influente din mediul financiar si politic, cercetatori pasionati, dornici mereu sa aprofundeze si sa-si depaseasca limitele! Intr-o vibratie negativa da inclinatii spre vicii, distrugeri nejustificate, neincredere, rautate, invidie, gelozie, razbunare, doar pentru a ascunde propriile frici.

Caracteristici planeta – Saturn in Scorpion

Planeta Saturn isi incheie ciclul de rotatie in jurul Soarelui in aproximativ 29 de ani si jumatate, vizitand pe rand toate cele 12 semne astrale. Astfel ca in aceasta perioada persoanele ce sunt in jurul varstei de 30 de ani au intoarcerea saturniana si culeg consecintele alegerilor facute in ultimii ani.

Intr-o prima etapa, Saturn ne predispune la sentimente de neincredere si indoiala in ceea ce stim, simtim sau suntem. Ca efect al acestei predispozitii avem la indemna doua alegeri: prima e sa ne acceptam limitarile si neincrederile si sa traim cu ele, evitand mereu acele situatii care ne activeaza aceste stari, refuzand astfel sa ne maturizam; a doua este sa ne cunoastem limitarile si lipsurile si sa incepem sa crestem constant, sa invatam de la cei din fata noastra, periodic ridicand nivelul personal de dezvoltare fata de ce am fost in trecut.

In a doua etapa, Saturn aduce dupa sine roadele muncii fiecaruia dintre noi. Ca si Mos Craciun (comparatia nu e intamplatoare), la un final de ciclu, aduce “daruri” fiecaruia dupa meritul sau. Vibratia superioara da nastere la persoane muncitoare, serioase, increzatoare, care vorbesc si se manifesta cu autoritate in propriile domenii: buni antreprenori, profesionisti, oameni de baza, profesori respectati, persoane educate si rabdatoare, capabile sa conduca proiecte pe perioade lungi de timp si care isi ating obiectivele stabilite. In vibratia inferioara ne creeaza blocaje, neincrederi, frici, probleme financiare si de sanatate, ne lasa fara control asupra propriei vieti, incapacitatea de a finaliza proiecte sau a concretiza obiective.

Saturn guverneaza muntele si reprezinta metaforic provocarile sau urcusurile care apar la orizont in diferite domenii de viata. Saturn in Scorpion predispune la incercari legate de sexualitate, de finantele personale, de investitii financiare, de intelegerea vietii si a mortii, de curaj, ambitie si perseverenta, testeaza pasiunea, obsesiile si dedicarea personala. La nivel de lectii interioare, cu Saturn in Scorpion, putem invata alchimizarea agresivitatii in vointa, obsesiilor in pasiuni, fricilor in acte de curaj, distrugerilor in transformari interioare, instinctelor sexuale in autocontrol. Cat de mult ne-am maturizat in aceste sectoare de viata atrage dupa sine increderea si capacitatea de a ne materializa visele si de a finaliza proiectele. Sentimentul de control si stabilitate ne poate trece intr-o noua zona de confort din care viata se deschide sub o noua perspectiva.

Dinamica perioadei cu Saturn in Scorpion

Saturn in Scorpion face, in prima parte a perioadei, un aspect de trigon cu Neptun in Pesti si un aspect de sextil cu Pluto in Capricorn. In a doua parte a perioadei Saturn in Scorpion primeste un aspect de trigon de la Jupiter in Rac. Toate sunt aspecte benefice, iar in urmatorii ani lucrurile vor merge bine pentru cei ce muncesc cu pasiune si dedicare la propriile obiective, au rabdare si investesc timpul necesar maturizarii si au credinta in ceea ce fac sau cauta sa contruiasca ceva temeinic pentru binele colectiv. Visele se pot indeplini doar dupa ce te-ai abandonat total in drumul ales. Transformarile sunt esentiale deoarece noile nivele de intelegere si maturitate cer o noua personalitate. Tot ce este fals trebuie distrus, iar din orice lucru trebuie extrasa esenta pentru a putea fi folosita pe mai departe.

Influenta perioadei cu Saturn in Scorpion asupra zodiilor

Saturn in Scorpion influenteaza in mod direct zodiile de pe crucea fixa incepand cu semnul Scorpion, Varsator, Taur si Leu. Astfel ca in urmatorii 3 ani Saturn va testa capacitatea de rezistenta la tensiune si intensitate, obligandu-i la maturitate. Scorpionii vor simti tranzitul ca fiind apasator, pasiunea si dedicarea fiindu-le incercate. Varsatorii vor trebui sa devina mai profunzi, sa coboare din detasarea lor si sa gaseasca esenta din personalitatea lor si a prietenilor din jur. Taurii vor fi testati la nivel material prin pierderi de bunuri, daca acestea nu au fost castigate si acumulate prin munca. Leul va trebui sa-si reintareasca ego-ul si mandria, sa renunte la falsitate si aparente pentru a putea renaste intr-o noua personalitate.

Zodiile Pesti, Rac, Capricorn si Fecioara vor primi sprijin in perioada urmatoare. Credinta si visele Pestilor se pot concretiza, daca vor reusi sa se dedice total unei cauze si sa ofere timp si munca in acea directie. Racii isi vor intari personalitatea si increderea in ei, mai ales ca ultimii 3 ani au trecut printr-un aspect tensionat de cuadratura cu Saturn in Balanta. Capricornii au acum ocazia sa-si atinga obiectivele, deoarece guvernatorul zodiei lor, Saturn, intra intr-un aspect de sprijin fata de acestia. Testul pentru ei ramane acelasi ca si in ultimii ani: dedicarea totala fata de un scop bine determinat. Zodia Fecioara poate avea anumite avantaje, daca reuseste sa intregreze intr-un mod folositor testele profunzimii in activitatea ei de zi cu zi.

Zodiile Berbec, Gemeni, Balanta si Sagetator nu sunt influentate in mod direct, dar e indicat sa aiba grija la obsesii sau fixatii pe care le pot face in aceasta perioada si care nu le ofera mari beneficii. Astfel ca reprezentantii din semnul Berbec trebuie sa aiba mai multa grija la finantele din colaborari, cei din semnul Gemeni sa aiba mai multa grija la sanatate si obsesii alimentare ce pot sa apara, cei din semnul Balanta sa-si recalculeze bugetele si sa aiba grija la ce investitii fac, iar celor din semnul Sagetatorului le recomandam sa petreaca mai mult timp retrasi si meditand la profunzimile vietii.

Astfel, pentru a intelege mai bine impactul tranzitelor sau influenta lui Saturn in Scorpion in viata fiecaruia, este recomandata o interpretare personalizata pe propria astrograma natala, analiza ce poate dezvalui si domeniile de viata influentate direct si modalitatile prin care putem sa ne folosim de aceste tranzite in scopul evolutiei personale.

 Cristian Mihai

2 raspunsuri
  1. Bogdan
    Bogdan says:

    Frumos scris! Si complet, zic eu. Poate avea inceputul acestui ciclu legatura cu “evenimentul” pe care il asteapta toata lumea la sfarsitul anului?

  2. admin
    admin says:

    Are legatura, deoarece in univers totul este interconectat. Nimic nu e intamplator sau rupt din contextul general. Din punct de vedere astronomic la finalul anului avem un “eveniment” interesant. Pe 21 decembrie 2012 are loc alinierea Soarelui si a Pamantului cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee. Din punct de vedere astrologic suntem predispusi spre noi tipare de energie pe care trebuie sa le traim. Dar nimic nu e nou, astfel de evenimente sunt ciclice la cateva sute sau zeci de mii de ani. Transformari vor avea loc, dar orice sfarsit e doar un nou inceput si asta e tot ce conteaza.

Comentariile sunt închise.