Venus in Astrologie

Venus in Astrologie

Cunoscuta drept “Luceafarul de seara si cel de dimineata”, planeta Venus a incantat lumea antica prin stralucirea sa, astfel incat astrologii timpurilor stravechi au studiat-o si i-au definit natura ca fiind: feminina, nocturna, rece si umeda ca temperament. Avand in vedere ca acest astru nu se indeparteaza niciodata de Soare la mai mult de 46 de grade, Venus se afla intotdeauna fie in acelasi semn cu Soarele, fie la maxim doua zodii departare (precedente sau anterioare) de semnul solar.

Zeita a dragostei in mitologia romana (Afrodita, la greci), Venus a inspirat de-a lungul timpului pictori, poeti si sculptori care i-au adus drept ofranda minunate opere de arta, incercand sa surprinda acele trasaturi ideale ale arhetipului feminin. In corespondenta astrologica, planeta Venus se interpreteaza pe harta natala a fiecarei persoane in functie de semn, casa si aspecte cu celelalte planete, indicand trasaturi ce tin de senzualitate, modul in care iubim, ceea ce ne atrage, ce anume ne face placere, felul in care apreciem frumusetea lucrurilor care ne inconjoara. La un nivel de vibratie inalt, Venus reprezinta iubirea neconditionata (Neptun este octava superioara a planetei Venus), insa in manifestarile sale negative, Venus este responsabila de atasamente, gelozie, lacomie, lene, posesivitate, invidie si vanitate.

Venus guverneaza doua semne ale zodiacului: Taur si Balanta, astfel incat zeita frumusetii si a iubirii se dezvaluie in toata splendoarea in doua ipostaze: in prima este patroana unei zodii feminine, fixe, de pamant, iar in cea de-a doua ipostaza Venus guverneaza un semn masculin, de aer, cardinal.

Ca stapana a Taurului, Venus se exprima prin intermediul senzorialului, tipul venusian fiind un amant inflacarat, ce iubeste mancarea, apreciaza frumusetea naturii, se bucura de atingeri si de tot ce inseamna simturi. Tot in exprimarea de tip Taur a planetei, Venus ne indica cum si cui atribuim valoare, astfel incat devine de maxima importanta ceea ce simtim despre noi insine in termeni de valoare, prin calitatile pe care le avem si ceea ce acumulam prin folosirea acestora.

Ca stapana a Balantei, Venus se face simtita prin placerea de a relationa. Balanta ne invata sa investim cu valoare ceea ce impartasim celorlalti, la fel cum si noi atribuim valoare pentru ceea ce primim in schimb, intrand intr-un dans al descoperirii de sine prin interactiunea cu ceilalti. Devenim mai puternici in comunitate si beneficiem de pe urma a ceea ce primim de la altii in scopul evolutiei si cresterii, atat personale, cat si ca societate. Prin acest schimb se stabileste un echilibru si acea egalitate intre “cine sunt eu” si “cine esti tu”. Sa nu uitam de simbolul Balantei care ne spune ca in fata justitiei divine, cu totii suntem egali.

Monica