zodia berbec
zodia berbec

Zodia BERBEC

Alte nume: ARIES (in limba latina, preluat si in limba engleza)

Perioada: 21 martie – 20 aprilie

Ideograma:  – reprezinta cele doua coarne ale Berbecului; in sens simbolic ideograma reflecta fluxul constiintei tasnind vulcanic la suprafata, simbol ce reflecta iesirea la lumina a sinelui.

Verbul caracteristic: A FI. Sunt.

Afirmatie zodie: „Iau initiativa pentru a intreprinde noi actiuni. Am curajul de A FI eu insumi.”

Element: Foc

Calitate: Cardinal

Energie: Yang

Planeta guvernatoare: Marte.

Zi caracteristica: Marti.

Metalul caracteristic: Fierul.

Culori caracteristice: Rosu.

Pietre caracteristice: Agat de foc, Carneol, Granat, Jasp Rosu, Rubin, Hematit, Ochi de tigru, Coral, sau orice piatra rosie.

Cadouri: articole cosmetice, blugi, tricouri, articole vestimentare pentru zona capului (palarie, sapca, cercei), bilete la un meci, rucsac, genti sport, un abonament la o sala de sport, aparate de gimnastica, articole sportive, filme de actiune, filme sau carti politiste, articole pentru arte martiale, arme.

Profesii caracteristice: Militar, pompier, politist, pozitii de conducere, politica, sportiv, in intreceri competitive, mecanica, coafor, antreprenor, televiziune.

Arhetipuri: Aragorn, Lara Croft din Tomb Raider, Luke Skywalker, Neo din Matrix, chiar zeita Diana sau Artemis, zeita vanatorii.

Zodia Berbec este simbolul inceputurilor, el fiind primul semn cardinal. Echinoctiul de primavara este cel ce marcheaza debutul primaverii astronomice, marcand primul grad de Berbec. Zodie masculina de foc, guvernata de planeta Marte, planeta care sporeste energia fizica, curajul, vitalitatea, dar si agresivitatea, imprudenta, violenta, nerabdarea. Atras de risc, Berbecul da dovada de multa indrazneala, curaj si incredere in fortele proprii pentru a lupta pentru ceea ce isi doreste.

Pentru a afla mai multe despre zodia Berbec, dar si despre planetele care tranziteaza aceasta zodie – fie e ca vorba de o data de nastere, fie de un tranzit periodic – e recomandat sa apelati la o consiliere astrologica de specialitate. In aceeasi masura puteti comanda o astrograma natala, cartea personalitatii, unde puteti gasi detaliat interpretari pentru toate planetele in zodii si case avand astfel imaginea completa asupra potentialului nativ.