zodia fecioara
zodia fecioara

Zodia FECIOARA

Alte nume: VIRGO (in limba latina, preluat si in limba engleza)

Perioada: 23 august – 22 septembrie

Ideograma: semnului zodiacal este reprezentata de litera M, ce contine trei linii drepte, cele trei nivele ale constiintei (constient, subconstient, supraconstient). Ultima trasatura ce taie ideograma sugerand un blocaj (centura de castitate).

Verb:  A ANALIZA.

Afirmatie: “Sunt analitica, insa evit a crea o obsesie la detalii. Ma purific, depasesc tendintele critice.”

Element: Pamant

Calitate: Mutabil

Energie: Yin

Guvernator: Mercur

Zi: Miercuri

Metal: Mercur

Culori: crem

Pietre caracteristice: agat de muschi, agat galben, calcedonie, citrin, cristal de stanca, cuart fumuriu, jad, jasp.

Cadouri: Pentru Fecioare (guvernate de Planeta Mercur) se recomanda un organizer de birou, o agenda sau un calendar, articole de curatenie si igiena, obiecte de uz casnic, aspirator, electrocasnice, trusa de manichiura, cantar, portofel, carti despre animale, carti tehnice, carti de contabilitate sau economie, carti despre medicina, trusa de geometrie.

Profesie: Inginer, contabil, bibliotecar, medic, nutritionist, medicina veterinara, arhivar, functionar, secretar, mecanic, comerciant, in domenii legate de sanatate si igiena, matematica, statistica, stiinta si tehnica, editor, critic literar.

Arhetip: Chiron a fost un centaur, jumatate zeu, deci nemuritor. Acesta avea cunostinte avansate despre arta vindecarii. El nu se putea vindeca pe sine, dar ii putea vindeca pe ceilalti. Asemenea, Fecioarele sunt cunoscute ca persoane care se pun in slujba celorlalti, fiind in conexiune cu medicina si capacitatea de vindecare.

Zodia Fecioara este o zodie feminina de pamant, guvernata de Mercur planeta care sporeste spiritul comunicativ, inteligenta, abilitatea, dar si instabilitatea, tendinta spre inselatorie. Este un semn practic.

Pentru a afla mai multe despre zodia Fecioara, dar si despre planetele care tranziteaza aceasta zodie – fie e ca vorba de o data de nastere, fie de un tranzit periodic – e recomandat sa apelati la o consiliere astrologica de specialitate. In aceeasi masura puteti comanda o astrograma natala, cartea personalitatii, unde puteti gasi detaliat interpretari pentru toate planetele in zodii si case avand astfel imaginea completa asupra potentialului nativ.