zodia gemeni
zodia gemeni

Zodia GEMENI

Alte nume: GEMINI (in limba latina, preluat si in limba engleza)

Perioada: 21 mai – 21 iunie

Ideograma: Ideograma semnului zodiacal, poate reprezenta cifra romana II sau poate sugereaza cele doua laturi ale unei persoane ce trebuie sa fie inglobate pentru a realiza unitatea. Linia de jos, a fizicului este unita cu linia de sus a metafizicului. Totodata, simbolul sugereaza calitatea duala a naturii umane: minte si suflet.

Verb caracteristic: A gandi. GANDESC.

Afirmatie: “Imi hranesc intelectul curios cu informatii obiective. Imi exprim ideile plin de discernamant.”

Element: Aer

Calitate: Mutabil

Energie: Yang

Planeta guvernatoare: Mercur

Zi caracteristica: Miercuri

Metal: Mercurul

Culori: policromie

Pietrele caracteristice sunt: aventurin, beril, calcedonie, citrin, ochi de tigru, opal, safir, smarald, topaz sau orice piatra galbena.

Cadouri: excursie prin apropiere, articole pentru excursii, enciclopedii, carti, reviste, vestimentatie tinereasca, manusi, inele, bratari, un laptop, aparatura audio-video, telefon, reportofon, rechizite de birou, birotica, jocuri logice, sah, monopoly, puzzle, rachete de tenis, articole pentru masina.

Profesii: Jurnalist, scriitor, editor, publicist, broker, functionar de birou, secretar, librar, curier, postas, profesii in transporturi interne, comert, vanzari, comunicatii, radio, telefonie, presa, trainer, speaker, profesor.

Zodia Gemeni este guvernata de Mercur, planeta care guverneaza comunicarea, accentuand astfel in personalitatea Gemenilor impartasirea ideilor, talentul oratoric, inteligenta, elocventa, dar in forma sa negativa si minciuna si tendinta spre inselatorie, barfa si superficialitatea.

Pentru a afla mai multe despre zodia Gemeni, dar si despre planetele care tranziteaza aceasta zodie – fie e ca vorba de o data de nastere, fie de un tranzit periodic – e recomandat sa apelati la o consiliere astrologica de specialitate. In aceeasi masura puteti comanda o astrograma natala, cartea personalitatii, unde puteti gasi detaliat interpretari pentru toate planetele in zodii si case avand astfel imaginea completa asupra potentialului nativ.