zodia leu
zodia leu

Zodia LEU

Alte nume: LEO (in limba latina, preluat si in limba engleza)

Perioada: 23 iulie – 22 august

Ideograma: semnului zodiacal sugereaza coada, capul si coama unui leu.

Verb: A voi. VREAU.

Afirmatie: “Ma individualizez si gasesc sursa iubirii in mine. Devin constient ca sunt un creator.”

Element: Foc

Calitate: Fix

Energie: Yang

Guvernator: Soare

Zi caracteristica: Duminica

Metal: Aurul

Culori: orange, nuantele focului, auriu

Pietre caracteristice: diamant, ochi de tigru, ochi de pisica, opal de foc, piatra soarelui, rubin, orice piatra aurie, sau orice bijuterie din aur.

Cadouri: Pentru Lei (guvernati de Soare) se recomanda bijuterii scumpe, obiecte de lux, masti, jocuri, parfumuri scumpe, lampi, sfesnice, obiecte de portelan.

Profesie: Actor, bijutier, sportiv, organizator de spectacole, orice profesie legata de  copiii, in domenii ce tin de creativitate si recreere, functii de lider, oftalmolog, cardiolog, trainer, speaker.

Arhetipuri: Regele Arthur, rege britanic semi-legendar; Richard Inima de Leu, rege al Angliei, cunoscut datorita reputatiei sale de mare lider militar; Regina din Saaba, fiica Soarelui, care s-a casatorit cu Solomon.

Zodia Leu este masculina cu elementul foc. Guvernata de Soare, sporeste vointa, hotararea, vitalitatea, afectivitatea, dar si orgoliul, mandria, egoismul. Leul este celebrat in mijlocul verii, simbolizand Soarele in forta sa maxima, punctul lui culminant. Reflecta plenitudinea vietii si momentul in care fructul se maturizeaza.

Pentru a afla mai multe despre zodia Leu, dar si despre planetele care tranziteaza aceasta zodie – fie e ca vorba de o data de nastere, fie de un tranzit periodic – e recomandat sa apelati la o consiliere astrologica de specialitate. In aceeasi masura puteti comanda o astrograma natala, cartea personalitatii, unde puteti gasi detaliat interpretari pentru toate planetele in zodii si case avand astfel imaginea completa asupra potentialului nativ.